PULUR PULUR KHAS SIMALUNGUN
PULUR-PULUR salah satu masakan khas etnis simalungun tetapi banyak di
antara generasi penerus dari etnis simalungun melupakan hal ini bahkan
sama sekali tidak tau,maklumlah masyarakat simalungun pada saat ini
sudah maju dan banyak yang merantau ke berbagai daerah,di sini saya akan
menuliskan buat anda yang ingin menikmati cita rasa pulur -pulur sbg
pelepas kangen anda terhadap masakan khas simalungun.
PULUNGANNI :
1.Tanggoruh ampa holi ni dayok ( tanggoruh )
2.Orak-orak
3.limpa
4.pusu-pusu ni pinahan lobu
5.Unok ni pisang si tabar atap hudung-hudungni
6.Pusuk ni dongdong
7.Hosaya
8.Bulung ni huning naposo
9.Rambusan ni pinahan lobu
10.bumbuni dos pakon bumbuni labaar (next...)
RANGGINI PATUREIHON :
Bahan daging igat-gat lumat,unok ni pisang di iris dob ai iporoh tapi anggo hudung hudungni i iri dob ai igat-gat,pusuk ni dong dong ampa pusukni huning ronsi hosaya di iris ,dob ai iagu ma haganup bahan ai ampa bumbu sampai rata dob ai i pulurma anjaha i balut marhitei rambusan.
jadi anggo domma siap haganup i pamasuk ma hubagas bulung ni lomang ase i pamasak.
MALAS UHUR.BY GIRSANG,B
PULUNGANNI :
1.Tanggoruh ampa holi ni dayok ( tanggoruh )
2.Orak-orak
3.limpa
4.pusu-pusu ni pinahan lobu
5.Unok ni pisang si tabar atap hudung-hudungni
6.Pusuk ni dongdong
7.Hosaya
8.Bulung ni huning naposo
9.Rambusan ni pinahan lobu
10.bumbuni dos pakon bumbuni labaar (next...)
RANGGINI PATUREIHON :
Bahan daging igat-gat lumat,unok ni pisang di iris dob ai iporoh tapi anggo hudung hudungni i iri dob ai igat-gat,pusuk ni dong dong ampa pusukni huning ronsi hosaya di iris ,dob ai iagu ma haganup bahan ai ampa bumbu sampai rata dob ai i pulurma anjaha i balut marhitei rambusan.
jadi anggo domma siap haganup i pamasuk ma hubagas bulung ni lomang ase i pamasak.
MALAS UHUR.BY GIRSANG,B
Komentar
Posting Komentar