NANI LABAR

NANI LABAR adalah masakan yang paling banyak di gemari etnis simalungun atau etnis batak lainnya untuk menggugah selera anda kembali di sini saya akan paparkan resep resep dari nani labar berdasarkan pengalaman dan saya minta di ajari oleh orang tua yang sudah terbiasa menikmati,sekarang di mana pun anda berada bisa mencoba menu khas simalungun ini untuk di pelajari dan membiasakan mengkonsumsi nya guna menjaga kelestarian ragam masakan dan budaya simalungun.

PULUNGAN-NI :



1.Gadung athirha 1 kg
2.Hudung-hudung ni pisang sakkibul
3.Pusuk ni dong-dong
4.Halawas
5.sangge-sangge
6,lasina lumat ( cabe giling )
7.garam
8.daroh ampa holat
9.halambir matah ampa nasinaok
10.Tanggoruh ampa borgok ni dayok
11.atap tanggoruh ni pinahan lobu




RANGGI-NI :

# Gadung ikabus dob ai igat gat sampe halus anjaha iporoh sampe dang dong bei
bah ni
# Hudung hudung di iris dob ai igatgat sonai age bulung ni dong dong.
# Halawas,sangge sangge,lasina i gat gat janah i palegan legan pakon garam
# Tanggoruh ampa borgok ni dayok i gat gat halus anjaha i saok


RANGGI NI MANGAGU :

# Gadung na dob i poroh i pamasuk hubagas baskom iagu sampe sabur ( rata )

# Dob ai i pamasuk ma hudung hudung ampa pusuk ni dong dong

# i agu ma sampe rata

# Dob ai ipamasuk ma halambir namatah ampa gulei nasinaok i agu ma use das hum
bani na rata baru i pamasuk ma bumbuni.

# JENGES ma par aguni i pamasuk ma use halambir nasinaok iagu ma use sampe rata
dob ai i pamasuk ma daroh na dob ni holatan iagu ma use sampe rata anjaha mol
o domma ris par aguni boi ma i hidangkon pakon selamat menikmati.


b.girsang

Komentar

POPULER POST

SILSILAH GIRSANG

SILSILAH TOGA SIMAMORA BERBAGAI VERSI

PINAR SIMALUNGUN

Patuturan Dalam Ke Kerabatan Suku Simalungun

TAROMBO MARGA GIRSANG

GIRSANG Vs LUMBAN TORUAN HARIARA

SEJARAH LAHIRNYA MARGA TARIGAN

Umpasa Namarpariban

PESTA TUGU GIRSANG 2017

Radja Radja Simalungun